onsdag den 5. september 2012

At købe en topmodel indenfor bilradioer

Familien fik en ny Ford S-Max i december 2011. Den var bestilt med en eftermonteret bilradio med navigation og håndfri telefon: Pioneer AVIC-F930BT. Denne enhed passede perfekt i S-Maxens interiør og var - på papiret - et godt valg.

Efter nu ca. 9 måneder med denne topmodel af en avanceret bilradio er realiteterne ved at melde sig. Lad mig nævne i flæng:
  • Når der er mere end en telefon defineret i enheden (f.eks. både fars og mors telefon), så skal man manuelt vælge den rigtige telefon, når en ny chauffør sætter sig ind (hvilket sker ret ofte i en familiebil...). Hvis dette skift så bare var nemt, så var det ikke noget problem, men det kræver hele 9 tryk på enheden at skifte telefon - ikke trafiksikkert!!! Alle de bluetooth håndfri systemer, jeg har haft de sidste ca. 10 år har selv fundet den rigtige telefon ved start af bilen og så var den ikke længere - men ikke denne Pioneer topmodel :-(
  • Når man har valgt den rigtige destinationsadresse i navigationsdelen, så bliver man præsenteret for adskillige valgmuligheder. I stedet for bare at komme i gang med opgaven at lede mig hen til adressen, så skal jeg tage stilling til alle mulige rutevalg samt bekræfte, at den præsenterede rute er den, jeg vil køre. I de 1-2% af tilfældene, hvor man gerne vil ændre på standardindstillingerne kan man passende gøre det efter navigationen er startet så man i de 98-99% af tilfældene kan komme i gang med at køre.
  • Man kan indstille farven på knapperne på enheden, så den matcher bilens øvrige lys bedst muligt. Faktisk en ret fin ting, men hvem i alverden har brug for den ekstrafunktion Pioneer har valgt at bruge tid på, der hele tiden skifter mellem alle mulige farver i knapperne - det ser cool ud i ca. 30 sekunder men så bruger man aldrig det mere...!!!
Og det værste af det hele er, at denne topmodel allerede er udfaset til fordel for en ny topmodel AVIC-F940BT - og der er selvfølgelig ikke længere firmware-opdateringer til den "gamle" model og kortopdateringer har Pioneer lagt over til en ekstern kortleverandør, så man har værsågod at betale omkring 1200 kroner for en kortopdatering - come on Pioneer, navigationsenheder til omkring 1000 kroner kommer i dag med livstids kortopdateringer!!!

Nå, nok brok i denne omgang - enheden er jo egentlig ganske udmærket, men at købe en topmodel er nu ikke altid lykken...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar