mandag den 18. marts 2013

Hvorfor gider nogen overhovedet at være Natteravn?

I disse dage med snestorm kan man undre sig over, at der er mennesker, der frivilligt gider vandre rundt om aftenen og om natten i al slags vejr. Men det gør Natteravnene, som jeg har været en aktiv del af i et par år.

Men hvorfor gør de det - er de gale mennesker hele bundtet? Nej, det er faktisk ganske almindelige mennesker - et par stykker afviger vel en smule fra normalen (hvad normalt så end er...), men i det store hele er det ganske hyggelige og fredelige mennesker.

Og det kræver ikke en kæmpe indsats at være Natteravn - en enkelt nat eller to hver måned burde ikke være en umulighed for de fleste voksne danskere, specielt ikke da datoerne er kendte op til flere måneder i forvejen. Og kan man yde mere eller mindre end dette, skal man også være velkommen.
Men hvorfor gør de det så? De fleste frivillige Natteravne er Natteravne fordi, de føler, at de gør en forskel. En meget uegennyttig indsats, der gør en forskel for de unge mennesker i nattelivet. De fleste Natteravne kan sikkert huske deres egen ungdom, hvor man ind i mellem kunne have ønsket sig en voksen skulder at støtte sig ved - en skulder, der ikke formanede og ikke bebrejdede men blot ville hjælpe, hvis der var brug for det.

Så hvorfor er der ikke flere Natteravne? Faktisk er det et forkert spørgsmål, for som organisation betragtet er Natteravnene en success, der vokser hver dag. Men isoleret set i nogle lokalforeninger er der mangel på frivillige. For eksempel i Padborg. Padborg og omegn har ikke et veldefineret natteliv, som Natteravnene kan gå rundt i med jævne mellemrum, men der er mange byfester i sommerperioden, hvor mange unge mennesker giver den maksimalt gas (for nu at låne et lidt ungdommeligt udtryk). Desuden hjælper Padborgs Natteravne i Aabenraa og omegn som man har mulighed for. Men til trods for det store antal unge mennesker i området er der meget få frivillige Natteravne i området.

Hvis du kunne tænke dig at bidrage til Natteravnenes noble og uselviske gerning, så kontakt mig gerne på padborg@natteravnene.dk og kom med på en prøvevandring og nyd det danske vejr og den danske ungdom "uden filter".

1 kommentar:

  1. Vil lige tilføje, at Natteravnene i Padborg holder generalforsamling i morgen onsdag den 20. marts kl 19:00 i lokalerne i kælderen på gl. Bov Skole. Alle er velkomne, og meget gerne nye interesserede.

    SvarSlet