onsdag den 7. november 2012

Har du talt med din banksælger i dag?

Banksælger? Det er da et mærkeligt ord, ikke? Men det er efter min mening den korrekte betegnelse for det, de fleste mennesker kalder en bankrådgiver. Og det er jo bestemt ikke blevet mindre aktuelt efter weekendens begivenheder i Tønder Bank.

Men lad os prøve at drage en parallel: Hvornår har du sidst været i en elektronikforretning for at købe f.eks. et fjernsyn og endt med at blive rådgivet af den flinke elektronikrådgiver til at købe et fjernsyn i en anden forretning? Nej vel, det sker vist ikke så tit, at en sælger ikke prøver at sælge det han (m/k) nu en gang lever af at sælge. Gør det ham (m/k) til en rådgiver? Nej, han (m/k) er og bliver en sælger.

Hvorfor er det så lige, at folk tror, at en banksælger ikke har nogen interesse i at sælge en banks egne aktier el.lign.? Og hvorfor føler mange sig dårligt rådgivet, når de har købt bankaktier og taber alle pengene når banken går konkurs? Det er fordi vi er opdraget til, at det hedder en bankrådgiver og en rådgiver må jo nødvendigvis rådgive upartisk - det ligger ligesom i ordet "rådgiver" - hvilket jo også er grunden til, at jeg mener, at en bankrådgiver i en bank ikke må hedde en bankrådgiver men skal kaldes ved sin rette titel: Banksælger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar